Dünya

Stuttgart’ta Şahverdi şehitleri anıldı!

Stuttgart: Partizan dün(1 Kasım) Stuttgart’ta, Dersim’ in Ovacık ilçesi Mercan Şahverdi mezrasında 21 Ekim gecesi ölümsüzler kervanına katılan 3 TİKKO gerillası için bir anma gerçekleştirildi.

Faşist TC güçleri ile TKP/ML-TİKKO gerillaları arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 Halk Savaşçısı (Cengiz İçli, Özgüç Yalçın ve Hakan Çakır) anıldı. Anma etkinliği şehit düşen halk savaşçıları şahsında bütün devrim ve demokrasi mücadelesinde yitirilenler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Stuttgart Partizan tarafından yapılan açılış konuşmasında şehitlerin azmi ve kararlılığından öğrenilmesi gerektiği vurgulanarak hesap sorma bilinciyle alanlarda olunacağının altı çizildi.

Halk savaşçıları için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, TKP/ML Merkez Komite’sinin açıklaması okundu. Açıklamada. “Şehitlerimizin görevleri, idealleri ve silahları geride bıraktıklarının omuzlarındadır” vurgusu yapıldı.

Anmaya katılan devrimci örgütler, Şahverdi şehitleri şahsında bütün devrim ve demokrasi mücadelesi şehitlerini saygıyla andıklarını belirtilirken konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından devrim ve demokrasi şehitleri için marşlar okundu.

Etkinlik, 7 Kasım’da Kempten Cezaevi önünde gerçekleştirilecek miting ve aynı gün 1 Kasım Dünya Kobane ile Dayanışma günü için Schloßplatz’da gerçekleştirilecek Mitinge katılım çağrısı ile son buldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu