Güncel

“Güvenlik paketine dur de! Çocuklar öldürülmesin”

İzmir: Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü Cizre’de yaşanan çocuk katliamlarını protesto etti.

Konak eski Sümerbank önünde yapılan eylemde Cizre’de katledilen çocukların resminin olduğu “Güvenlik paketine dur de! Çocuklar öldürülmesin” yazılı pankartı yanı sıra “Şehid namirin”, “Katiller halka hesap verecek”, “Biji berxwedana Cizîrê” sloganları atıldı.

Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik’in de destek verdiği eylem Cizre’de katledilen çocuklar ve bütün şehitler anısına 1 dakikalık bir saygı duruşunda bulunarak açıklamaya geçildi.

Basın açıklamasını HDP İzmir İl Örgütü adına Elmas Çınar okudu. Çınar, hayatını kaybeden 5 çocuğun sorumlularından bir tanesinin bile açığa çıkartılmamasının ölümlerden hükümetin sorumlu olduğunun en açık göstergesi olduğunu vurguladı. Hükümete seslenen Çınar, “Cizre’de ki Emniyet Müdürü başta olmak üzere, bu cinayetlerde parmağı olan veya hayırhah davranan tüm yetkililerin” görevden derhal alınmasını talep etti. Son olarak Çınar, “Bu cinayetlere karşı sessiz kalmayacağız, demokratik tepkimizi göstereceğiz. Cizre halkı ve gençliği yalnız değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasından sonra kısa bir konuşma yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, katliamın faillerinin Çankaya’da saklandığını ve barış, çözüm diyerek halkı kandırdıklarını söyledi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Mizgin Irgat Kürtçe bir konuşma yaptıktan sonra 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirildi.

5 dakika oturulduktan sonra eylem alkışlarla sonlandırıldı.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu