Gençlik

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden yemekhane zammına karşı forum

İstanbul Üniversitesi 2 Ocak itibariyle yemekhane tek öğün yemek vereceğini açıklamıştı; öğrenciler bugün haklarını savunmak için okulda bir forum düzenledi

Gazete Yolculuk’ta yer alan habere göre, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı kampüslerde 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği duyurulurken, öğrencilerin 3 öğün indirimli yemek hakkı tek öğüne indirildi. Okuldan yapılan duyuruda “Tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir” diye belirtilmişti.

Alınan karara tepki gösteren aralarında Yeni Demokrat Gençlik’in(YDG) de bulunduğu öğrenciler İletişim Fakültesi önünde bir forum toplandı.

Forum’un yoğun polis ablukası altında gerçekleştirildiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Alınan karara tepki gösteren öğrenciler Hukuk Fakültesi önünde toplanmış, “Nitelikli ve ucuz yemek herkesin hakkıdır” pankartı açılan eylemde, “Müşteri değil öğrenciyiz” sloganlarıyla Beyazıt Ana Kapı önüne yürünmüştü.

Öğrencilerin okuduğu basın açıklamasında, “İstanbul Üniversitesi Öğrencileri olarak bu işlemden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Daha insani ve yaşanabilir koşullarda eğitim alabilmek için mücadelemize devam edeceğiz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar buradayız!” denilmişti. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu