Emek

Deprem gerekçe edilerek 40 işçi çıkarıldı

Manisa'da Klimasan fabrikasında patron içlerinde bir Partizan okuru da olan 40 işçiyi depremde küçülmeye gideceğini iddia ederek işten çıkardı.

Manisa’da CocaCola, Pepsi gibi markaların buz dolabını yapan Klimasan ‘Deprem nedeniyle küçülmeye gidiyoruz’ diyerek toplamda 40 işçiyi işten çıkardı.

Manisa Klimasan işten çıkarılan  Partizan okuru, dayanışma amaçlı gittiği deprem Kahramanmaraş Pazarcık bölgesinden döndüğünde  diğer işçi arkadaşları gibi işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan Partizan okuru şunları ifade etti; “İçinden geçtiğimiz şu acılı günlerimizde yaralarımızı sarmak ve dayanışma ruhunu yükseltmek adına Manisa sanayi bölgesinde çalıştığım Klimasan fabrikasından izin alarak geçen hafta Kahramanmaraş deprem alanına gönüllü olarak gittim. Döndüğümde ben ve dayanışma için deprem alanına gitmek isteyen işçi arkadaşlarımızla “depremden ötürü küçülmeye gidiyoruz” denilerek toplu halde işten çıkarıldık. Bir yandan yitip giden on binlerce canımızın acısı içimizi kavuruyorken bir yandan asalakların ve onların iktidarının bu zor günlerimizde dahi dayanışma ruhumuzu kırmak amacıyla aba altından açlık ve yoksulluk sopası göstermeleri öfkemizin taşmasına neden oluyor.

Manisa organize sanayi Klimasan’ı önceden toplu işten çıkarma ve sendikal örgütlenme hakkına karşı bir çok ambargo ve türlü engeller çıkarmasından biliyoruz. Buradaki asıl mesele burjuvazinin ve onun temsilcisi olan iktidarın tüm pisliklerinin görünür olduğu şu günlerde dahi pervasız bir şekilde işçi ve emekçilerin dayanışmasına bu şekilde saldırma cesaretini göstermelerindedir. Bilsinler ki televizyonlarda “Tek Yürek Türkiye” gibi laf cambazlıklarıyla timsah gözyaşları döküp yarattıkları enkazın üzerinden yeni bir rant alanı oluşturma çabası içerisine giren egemen sınıfın ulusal ve dini bir takım aidiyetlikleri kullanıp halkı aldatıp pisliklerini örtme çabaları boşa düşecek ve halkın dayanışma ruhu kolektif bir bilince evrilmelidir, evrilecektir.

Gerici sınıf ve faşist devlet hiçbir zaman saldırılarından geri durmayacak ve karışıklıkları kendi lehlerine çevirme çabalarından vazgeçmeyeceklerdir ancak bu saldırılar işçi ve emekçileri daha çok harekete geçirmeye devrimcileşmeye itecektir.

Son olarak Klimasan ve diğer tüm fabrikalarda, tarlalarda ki işçi ve emekçi dostları yitip giden on binlerimizin utancını yarın tekrar yaşamamak adına kolektifin parçası olmaya ve kaderimizi ellerimize almaya davet ediyorum.” şeklinde çağrı yaptı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu