Güncel

ÇHD: Antakya’da bir kişinin işkencede katledildiğini duyurdu

Depremin etkilendiği bölgelerde ilan edilen OHAL altında Antakya’da bir kişinin gözaltına alındıktan sonra işkencede katledildiği öğrenildi

Çağdaş Hukukçular Derneği, sosyal medya hesabından bugün Antakya Büyükburç Mahallesi’nde jandarma ekipleri tarafından saat 10.30 civarında Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi isimli iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltında ağır işkenceye maruz kalan iki kişiden Ahmet Güreşçi’nin yaşamını yitirdiği bilgisini veren ÇHD, ölüm olayının teyit edildiğini ve gözaltına alınanlarla ilgilenen avukatların da ölümle tehdit edildiğini bildirdi.

ÇHD, şu bilgileri verdi:

Sabri Güreşçi ise ağır şekilde işkenceye maruz bırakılmış halde hala aynı işkencehanede tutulmaktadır. Sabri Güreşçi ile birlikte 4 kişi daha gözaltındadır.

ÇHD’li avukatlar da işlemleri takip etmek ve işkenceyi belgelemek için hazır bulundukları sırada kolluk güçlerince “sizin de başınıza gelir” denilerek tehdit edilmişlerdir.

Sabri Güreşçi’nin ve diğer gözaltındaki kişilerin derhal başka bir birime sevkinin sağlanması gerekmektedir. Gerek Sabri Güreşçi’nin gerekse meslektaşlarımızın can güvenliği yoktur. Yetkililerin derhal bu korkunç keyfiliğe müdahale etmesi gerekmektedir.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu