Güncel

Hopa’da muhalifleri tutuklamak için yeni bahane: “Darbeye destek!”

H. Merkezi: Artvin-Hopa’da darbenin ardından sokağa çıkan kimi kesimlerin Hopa’da provokatif girişimlerine karşı ilçesini savunanlara dönük polis saldırısında gözaltına alınan 12 kişiden 9’u tutuklandı. Gerekçe ise hazır: “Darbeye teşebbüs ve destek”!

Darbe girişiminin ardından bunun da faturasını ilerici kesimlere kesen devlet, sokağa çıkan kimi kesimlerin Artvin’in Hopa ilçesinde provokasyon yaratmasına karşın ilçesini sahiplenenlere polis saldırısı ile karşılık verdi. burada gözaltına alınan 12 Hopalı’dan 9’u dün gece tutuklama talebiyle gönderildikleri mahkemede “darbe karşıtlarına müdahale ve darbeyi destekleme” gerekçesi ile tutuklandılar.

 

“Provokasyona karşı çıkarsan darbecisin”

Darbe girişimini kendine kalkan yapan ve darbeye karşı sokağa çıkan kitleyi kendine yedekleme çabasında olan AKP, sokağa çıkan kesimlerden bazıları polis desteğiyle Alevilerin, Kürtlerin, ilericilerin, devrimcilerin yaşadıkları bölgelere yönlendirerek provokasyon girişimlerinde bulunuyor. İstanbul, Antakya, Artvin ve son olarak da Malatya’da bu tür girişimlerde bulunan AKP buna karşı çıkanlara ise yeni bir bahaneyle gözaltı ve tutuklama terörü uyguluyor: “Darbeye destek!”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu