Güncel

Devletin katliamları İzmir’de protesto edildi

İzmir: İzmir Barış Bloku, son dönemlerde TC tarafından, T. Kürdistanında yapılan katliamları protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Alsancak Sevinç Pastanesi önünde yapılan açıklamada “Yüksekova (Gever) katliamına sessiz kalmayacağız” yazılı pankart açıldı.
“İzmir barış istiyor” ve “Savaşa hayır” yazılı flamaların bulunduğu eyleme HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’de katıldı.
Partizan’ın da içerisinde yer aldığı İzmir Barış Bloku son dönemlerde başta Gever, Cizre, Silvan olmak üzere T. Kürdistanının çeşitli yerlerinde devlet tarafından yapılan katliamları protesto etti.
“Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “İzmir barış istiyor, savaşa hayır”, “Dur dur, dur dur savaşı dur dur” gibi sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını İzmir Barış Bloku Eş Sözcüsü Nilgün Toker okudu.
Toker, halkların birbirine düşman edilerek savaşın tüm yıkıcılığına ve acımasızlığına tanıklık ettiklerini ve devletin 7 yaşındaki bir çocuğu katlederek “gücünü” gösterdiğini belirtti.
Toker, devlet tarafından Gever’de, Silvan’da, Hakkari’de, Cizre’de halkın dışarıyla bağlantısını kopartarak halkı topyekün yok etme taktiğini kullandığını vurguladı.
Toker, devletin her şeyi yakıp yıktığını, halka zulüm ve acı yaşattığını ve insan kalabilmek adına yaşatılan acılara, zulme dur demek için çabaladıklarını söyledi.
Eylem, 1 Eylül Barış gününde yapılacak olan yürüyüş ve mitinge çağrıyla ve alkışlarla sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu