EmekGüncel

İZMİR | “İnsanca ve onurlu bir yaşam için işçi-emekçi buluşması”na çağrılar sürüyor!

İzmir'de devrimci-demokratik güçlerin "asgari değil insanca bir yaşam" şiarıyla 12 Aralık için çalışmaları devam ediyor.

İzmir’de BDSP, Birleşik İşçi Kurultayı, Dev-Tekstil, Dostluk ve Kültür Derneği, Ekmek ve Onur, ESP, Ege İşçi Birliği, Kaldıraç, Köz, Partizan, Sosyalist kadın Hareketi ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nden oluşan devrimci-ilerici güçlerin, 12 Aralık günü Bornova Cumhuriyet Meydanında düzenleyeceği “İnsanca ve onurlu bir yaşam için işçi-emekçi buluşması”na yönelik çağrıları tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor.

Bileşenler İzmir’de sanayi bölgelerinde, fabrika girişlerinde, İzmir’in semtlerinde ve merkezlerinde, meydanlarında bildiri dağıtımı, afiş ve sesli ajitasyonlar ile pankart çalışmalarıyla işçi ve emekçileri buluşmaya çağırıyor. Diğer yandan kentte emek ve meslek örgütlerinin direniş, miting ve eylemlerine katılarak hem dayanışmada bulunuyor hem de buluşmaya çağrı yapıyor.

4 Aralık

Bileşenler, sağlık emekçilerinin “Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz” diyerek Gündoğdu meydanında düzenledikleri mitinge katılım sağladı.

Bileşenler, miting alanına “direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüdü.

5 Aralık

Sabahın erken saatlerinde işçi ve emekçilerin yoğun geçtiği metro çıkışlarında bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Buca’da afiş çalışması yapıldı.

6 Aralık

Bileşenler, Karşıyakaya’da afiş çalışmasıyla işçi emekçileri 12 Aralık’taki buluşmaya çağırdı.

Aynı gün BTS’nin “sürgünlere, baskılara, özelleştirmelere karşı” Alsancak Gar önünde yaptığı 47.hafta oturma eylemine katılarak yapacakları “İşçi Emekçi Buluşmasına tüm işçileri davet etti.

7 Aralık

Halkapınar metro çıkışında bileşenler olumsuz hava koşullarına rağmen düzenleyecekleri buluşmaya çağrı yaptı.

Aynı gün sabah erken saatlerde, bileşenler Çiğli ve Aliağa metro çıkışlarında, ayrıca Çiğli Güzeltepe mahallesinde bildiri dağıtımı, Bayraklı Bölgesi afiş ve pankart çalışması gerçekleştirdi.

8 Aralık

İzmir Begos’ta, Bornova’da ve Işıkkent ayakkabıcılar sitesinde, bildiri dağıtımı, Menemen afiş çalışması

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu