DünyaGüncel

İsrail’in soykırım saldırıları gece boyunca devam etti: Katledilen Filistinli sayısı en az 7 bin 800

İşgalci İsrail’in Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırıları gece boyunca devam etti. Katledilen Filistinli sayısı 7 bin 800'den fazla.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki soykırım saldırıları 23. gününde devam ederken, kuşatma altındaki bölgeye yönelik devam eden saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli sivilin katledildiği ve yüzlercesinin de yaralandığı bildirildi.

Yerel medya ya göre, bu gecenin en yıkıcı saldırılardan biri ise, İsrail hava saldırısının Gazze’deki Al-Shati mülteci kampını hedef alması oldu. Burada çok sayıda sivilin katledildiği ve birçoğu hala enkaz altında mahsur durumda olduğu belirtildi. Kesin kayıp rakamları bilinmiyor.

Ayrıca İsrail savaş uçakları Gazze Şehri’ndeki Tel el-Hava mahallesinde çok katlı bir konut binasını füzelerle vurarak aralarında çocukların da bulunduğu onlarca sivili öldürdü ve birçoğunu da yaraladı.

Gazze Şehri’nin güneydoğusundaki Zeytun mahallesi, İsrail’in hava saldırılarına maruz kaldı ve en az 30 sivilin ölümüne, çok sayıda sivilin de yaralanmasına neden oldu. Gazze Şehri’nin doğusundaki Tuffah mahallesinde de birkaç ev İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı ve aralarında çocukların da bulunduğu siviller öldü ve yaralandı.

Doğudaki Shujaeya mahallesinde İsrail savaş uçakları iki konutu bombalayarak can kayıplarına ve sivillerin enkaz altında kalmasına neden oldu.

Aynı durum Gazze’nin kuzeyindeki Jabaliya mülteci kampında da yaşanmış, İsrail hava saldırılarında 110’dan fazla ev yıkıldı. Burada en az 45 sivil hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail askeri uçakları ayrıca Gazze’nin kuzeyindeki Bir an-Na’ja mahallesinde bir yerleşim bölgesini hedef alarak onlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

Ayrıca, Gazze Şeridi’nin merkezinde, İsrail hava saldırıları Bureij ve Nuseirat mülteci kamplarının yanı sıra Deir Al-Balah kentindeki evleri vurarak daha fazla can kaybına ve yaralanmaya yol açtı. Çok sayıda sivil enkaz altında kalırken kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Öte taraftan, Gazze’nin güneyindeki iki şehir olan Han Yunus ve Refah, çoğunluğu bölgenin kuzey bölgelerinden yerinden edilmiş sakinler olmak üzere yaklaşık 57 kişinin ölümü bildirildi.

İsrail’in evleri hedef alan hava saldırılarında çok sayıda ölü ve yaralı var. Yaralılar Gazze Şeridi’nin güneyindeki Abu Yousef Al-Najjar ve Nasser hastanelerine nakledildi.

İsrail’in soykırım saldırıları sonucu katledilen Filistinli sayısı artmakta. Şimdiye kadar e az 7 bin 800 kişi hayatını kaybetti ve binlerce yaralının yanı sıra sayısız ev ve hayati altyapının tahrip edilmesi Gazze Şeridi’ndeki insani krizi daha da derinleştirdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu