Güncel

FEDAŞ işçileri: Bizi kurtaracak olan dayanışmamızdır

Sefalet ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı 27 gündür direnen FEDAŞ işçileri, Dersim Sanat Sokağı’nda halkla bir araya geldi.

FEDAŞ işçileri, insanca bir ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle başlattıkları direnişin 27. gününde Dersim Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, Dersim Belediye Başka Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye çalışanları ve Dersimli sanatçılar destek verdi.

FEDAŞ işçileri adına basın açıklamasını okuyan Şahin Özmen, Agrobay’a direnen sera işçilerini, Başpınar’da mücadele büyüten tekstil işçilerini, kararlılıkla direnişlerini sürdüren Trendyol Depo işçilerini, Doruk Madencilik’te yeraltında açlık grevi yapan madencileri, günlerdir sarı sendikaya taslak nerede diye soran metal işçilerini, Sputnik grevcilerini ve her fırsatta sesini yükselten özel sektör öğretmenlerini selamlayarak açıklamaya başladı.

17 arkadaşımız yalan ifadelerle işten çıkarıldı

Sefalet ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı 27 gündür direnişte olduklarını hatırlatan Özmen, muhatapların seslerini duymazlıktan geldiğini belirterek, şu ifadeleri kaydetti: “Biz 1 aydır hakkımızı ararken sesimizi duyurmak için bu sokağa 4.’ye geliyoruz. Emin olun Fırat Aksa yöneticilerine buraya geldiğimizden daha fazla gitmiş taleplerimizi iletmişizdir. Ama gelgelelim ki bugün yine buradayız. İl müdürüne gidiyoruz müdür çözüm bende değil diyor, bölge müdürüne gidiyoruz sorunlarınızı yok yarın yok öbür gün ileteceğiz diyor. Televizyon kanalları, sosyal medya, bu kentin sokakları, 21 Elektrik Dağıtım Şirketi’ndeki enerji işçileri bizi duydu. Ama daha sesimizi bir türlü sorunu çözecek olanlara duyuramadık. Daha duyurmak için ne yapmamız gerek diye düşünürken Bölge müdürüyle görüşmeden dönüş yolundayken 17 arkadaşımız yalan ifadelerle işten çıkarıldı”

‘Asla geri dönmeyeceğiz!’

Fırat Aksa yöneticilerinin çözümü işçileri işten atmakta bulduğunu ifade edilen Özmen, “İşçilerinin üzerine araç sürerek ezmeye çalışan müdür yardımcısı Mehmet Ertekin işine devam ederken arkadaşlarını korumak için müdahale eden işçiler tazminatsız işten çıkarıldı. Hiç pişman değiliz. Biz bu yola hep beraber çıktık. Asla da geri dönmeyeceğiz İlk önce halkı mağdur edip bizimle karşı karşıya getirmek istediler başaramadılar. Tebligatlar yolladılar yılmadık, en son arkadaşlarımızı işten attılar sinmedik. Bundan sonra daha da yan yana daha da dik duracağız. Burdan duymuyorsanız Kazancı Holding’e de gideceğiz. Madem müdür bu kadar vasıfsız yöneticiler bu kadar yetkisiz biz muhataplarımızı bulana kadar gideceğiz” dedi.

‘FEDAŞ işçisi kazanırsa halk kazanacak’

Açıklamanın devamında dayanışma vurgusu yapan Özmen, “Halkın her ay yüksek faturalarla cebini yakan, bu ekonomik krizde kendi işçilerini işten atan bu şirkete karşı beraber mücadele edersek kazanacağız. Bizi kurtaracak olan dayanışmamızdır. Halkımızdan tek isteğimiz bu süreçte Aksa’nın yalanlarına inanmayarak tepkilerini göstermeleridir. Hakları olan enerjiyi fahiş fiyatlara alırken şimdi de kesintiler yüzünden hepimiz sorunlar yaşıyoruz. Bunun sorumlusu biz işçiler değil Fırat Aksa Tunceli İl Müdürlüğünden başlayarak en üst yönetici kademesine kadar o koltuklarda oturanlardır. Günü geldiğinde o faturayı bize kestirenler o enerjiyi sıkıntısız bir şekilde insanlara sağlamak zorundadır. Herkesi hakkını aramaya ve direnen işçilerle her zamankinden daha fazla dayanışmaya davet ediyoruz. FEDAŞ işçisi kazanırsa bu halk kazanacak!” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu