Güncel

7 YPG’li için tören: “Şehitlerin kanı ile özgür yarınlar yaratılıyor”

H. Merkezi: DAİŞ’e karşı mücadele ederken şehit düşen 7 YPG savaşçısı Hesekê’de yapılan bir cenaze töreni ve “Şehîd Namirin” sloganları ile uğurlandı.

DAİŞ’e karşı mücadelede şehit düşen Elî Seyid Elî (Egîd), Ela Elî (Rojhat), Mûsa Xidir (Delîl Hesekê), İlyas Xidir Mihemed (Egîd Hesekê), İsmail Mehmûd (Esad Amed), Ramazan Mensûr Kirêş (Şervan Hesekê) ve Kenan Mehmûd’un cenazeleri Heseke Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak uzun bir araç konvoyu eşliğinde şehitliğe götürüldü.

Şehit cenazeleri şehitlikte askeri törenle karşılandı. Burada konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Bengî Badînî, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve özgür yaşam inşasında şehitlerin fedakarlığına dikkat çekti. Badînî ayrıca bölge halkına, savaş cephelerindeki özgürlük savaşçılarına destek çağrısı yaptı.

 

“Şehitlerin kanı ile özgür yarınlar yaratılıyor”

YPG komutanlarından Zekî Kobanê de törendeki konuşmasında özgürlük şehitlerinin kanlarıyla zaferler kazanıldığını ve şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarını belirtti. Kongreya Star Üyesi Şêrîn Oso ise bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini, şehitlerin kanları sayesinde gelecek nesillere özgür yarınlar yaratıldığını söyledi.

Konuşmaların sonrasında şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine taktim edildi. Tören sonunda 7 şehidin naaşı “Şehîd Namirin” sloganları ve annelerin zılgıtlarıyla toprağa verildi. (ANF)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu