Kadın

“Ev işçisi kadınların hakları verilsin”

İstanbul: Ev İşçileri Dayanışma Sendikası “iş kazası” ile yaralanan Suna Yıldırım için bu gün İHD bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Suna Yıldırım’ın yanında olduğunu dile getiren sendika ev işçisi kadınlara iş güvenliği istedi.

Sendika adına basın açıklamasını okuyan Sema Gulas Suna Yıldırım’ın yaşadıklarının ev işçilerinin “kaderinin sadece “işverenin” vicdanına bırakıldığının somut kanıtı olduğunu dile getirerek başladı sözlerine.

Gulas, Suna Yıldırım’ın çalışırken yaşadıklarını anlatarak, Yıldırım’ın “Camları temizleyen Yıldırım aşağı inmeye çalışırken dengesini kaybederek işverenin gözü önünde merdivenle beraber yere düşmüştür” şeklindeki sözleriyle Yıldırım’ın güvencesiz çalışma koşullarını gözler önüne serdi.

Patrondan dava için rüşvet

“Kaza” sonu iki kolu da kırılan Yıldırım’ın “işveren” hakkında dava açarak suç duyurusunda bulunduğu ve hukuksal süreci de başlattıklarını belirten Gulas işveren Alev Yağmurcu’nun önce Suna Yıldırım’a mahkemeye vermemesi karşılığında 2 bin lira para teklif ettiğini ardından ise telefonları açmadığını dile getirdi.

Gulas “Diğer tüm işçi arkadaşların sigortalarının sonucu sağlık hizmeti almakta ve emekli olmaktayken ev işçileri yok sayılmakta, en ufak bir sağlık güvencesi ve emekli maaşı olmadan geleceksizliğe itilmektedir” diyerek Çalışma Bakanlığı’nın ev işçisi işçilerin sağlık ve emeklilik sorununu çözmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Gulas son olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurarak açıklamasını sonlandırdı.

Basın açıklamasından sonra Suna Yıldırım söz alarak yaşadıkları anlatarak iki kolu da iş görmediği için hiçbir işini yapamadığını “işveren” tarafından mağdur edildiğini ancak “işverenin” telefonları dahi açmadığını belirtti.

İHD kadın komisyonu adına yapılan açıklamada ev işçisi kadınların hiçbir hakkının olmadığı, en fazla ezilen kesim olduğunu belirtti. Kadın Komisyonu sürecin takipçisi olacaklarını dile getirerek basın toplantısı sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu