Güncel

BMG: Saldırılar nafile; faşizmi sokakta yeneceğiz!

Diyarbakır merkezli çok sayıda kentte gerçekleşen operasyon ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan BMG, “AKP-MHP faşizmi bugün de Kürt halkına ve onun siyasi temsilcilerine, basınına, sanatçılarına yönelik düşmanca saldırıya imza attı” dedi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturmada aralarında 25 avukatın, 10 gazetecinin ve çok sayıda Kürt sanatçının olduğu gözaltılara ilişkin “Saldırılar nafile; faşizmi sokakta yeneceğiz!” başlıklı yazılı açıklama yaptı.

“AKP-MHP faşizmi bugün de Kürt halkına ve onun siyasi temsilcilerine, basınına, sanatçılarına yönelik düşmanca saldırıya imza attı” diyen BMG, 200’ün üzerinde kişinin sabah saatlerinde faşist talimat sonucu polis operasyonu ile göz altına alındığını kaydetti.

BMG açıklamasının devamında “Tüm ülkeyi sömürü, sömürgecilik, işgal ve kadın düşmanlığı ekseninde yönetmek isteyen faşizm, Kürtlere saldırarak seçime gidilen bu süreçte bizlere açık davetiye sunmuştur. Faşist iktidar seçim sürecinde iktidarı terk etmeme iradesini koruyacak ve halklara, işçi-emekçilere en azgın saldırıların yaşanacağı bir süreci daha yaşatacaktır” denildi.

‘Faşizm yenilecek; biz kazanacağız!’

“Sömürgeci, işgalci, kadın düşmanı faşizm yenilecek; biz kazanacağız!” vurgusunun yer aldığı açıklama şu ifadelerle sonlandı:

“BMG açıklamasında son olarak AKP-MHP faşizminin bu davetine karşılık birleşik mücadele gücümüzle halklara çağrımızı yineliyoruz; bizler sokakta birleşenler olarak hep birlikte faşizmi sokakta yeneceğiz. Saldırıların muhatabı biz isek mücadelenin mevzisi olacak zaferi birleşik devrim ruhumuzla kazanacağız.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu