Güncel

Çok sayıda kurumdan 1 Mayıs için Taksim çağrısı

Çok sayıda devrimci, demokrat örgüt yayınladıkları ortak bildiriyle 2024 1 Mayıs'ı için Taksim’e çağrı yaptı.

Ortak bir açıklama yapan çok sayıda devrimci, demokrat örgüt 1 Mayıs için Taksim’e çağrı yaptı.

“1 Mayıs 2024, toplumsal direnişin tüm bileşenlerine; işçilere, kadınlara, öğrencilere, halklara yöneltilen topyekûn saldırıya karşı topyekûn direnişin günü olmalıdır” diyen devrimci, demokrat örgütlerin açıklamsında şu ifadeler kaydedildi.

“Tüm saldırılara karşı Agrobay’dan Özak’a, inşaattan metale işçiler direnişlerini sürdürmektedir, kadınlar 8 Martlarda sokakları zapt etmeye devam etmektedir, öğrenciler geleceklerinin çalınmasına karşı bir anda sokağa inebilmektedir, halklar boyun eğmemektedir. Bunlardan alınacak güçle yola çıkarak kitlesel, birleşik, tarihsel ve sınıfsal özüne uygun, devrimci 2024 1 Mayıs’ını beraber örgütlemeliyiz. Bu sorumluluk hepimizindir. Sendikalar, meslek odaları, DKÖ’ler, siyasi partiler, devrimci güçler kısacası tüm emek güçleri, 2023 1 Mayıs’ından dersler çıkarıp bu sorumluluğun altına girerek, birleşik ve kitlesel bir 1 Mayıs için bir an önce harekete geçmelidir. Fabrikalarda, iş yerlerinde, mahallelerde, okullarda, kısaca yaşamın her alanında güçlü bir hazırlık çalışması yürütülmelidir.”

Açıklamada, şöyle son buldu: “2024 1 Mayısı’nı baskı ve saldırılara yanıt olması için, birleşik, kitlesel, devrimci 1 Mayıs’ı Taksim’de birlikte örgütlemek için tüm devrimci yapıları, sendika ve kitle örgütlerini, güçlerini birleştirmeye ve ortak davranmaya çağırıyoruz.”

İmzacı kurumlar şu şekilde: Alınteri, BDSP, Devrimci Parti, Birleşik İşçi Hareketi, DKDER, Dev Tekstil, Devrimci Hareket, EHP, ESP, İşçi Emekçi birliği, İşçi Hareketi Koordinasyonu, İKEP, İşçi Birlikleri Sendikası, Kaldıraç, Köz, Mücadele Birliği Platformu, Odak, Proleter Devrimci duruş, SODAP, Sosyalist Kadın Hareketi, TOMİS, Yeni Dünya İçin Çağrı

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu